turk.internet.com

Türkiye'nin lider Bilişim-Telekom Portalinin Kurumsal Blogu...

Salı, Mart 28, 2006

Beklenen Gelişme; TIM, Avea'dan Çekiliyor

Cep telefonu sektöründe çoktandır beklenildiği gibi, Telecom Italia'nın Avea'daki hisselerini devredeceği bildiriliyor. Telecom Italia, İş Bankası ile ortak girdiği 3.cep telefonu ihalesini kazanarak 2001 yılında Aria adlı cep telefon şirketini kurmuştu. Bu şirket daha sonra, yaşadığı başarısızlıklar üzerine, hala yaşayan pek çok söylentilere neden olacak şekilde Aycell ile birleştirilerek Avea ismini almıştı.

Konuyla ilgili detaylı haberi Beklenen Gelişme; TIM, Avea'dan Çekiliyor başlığı altında okuyabilirsiniz.

4 Yorumlar:

Anonymous Adsız diyor ki ...

İlk operatörlerin 500milyon dolar'a aldığına 2.5Milyar dolar verenler yaptıkları hesap hatasını düşünsünler. Ozaman da 2'si birden gitti demiştik meğer aslında 3'ü brden gitmiş diye uyandık. Aslında roaming ve Local Number portability tüketici açısından değerlendirilmesi halinde sağlıklı zemine oturtulabilecek bir konudur.
Tabiidir ki baz istasyonlarını kuranlar kendi altyapılarını kullandırmayı, paylaştırmayı tercih etmediler neden rakiplerine bu fırsatı versinler ki? Bu devletin erişimaltyapısı üzerinden A, B, C tipi lisans vermeğe benzememektedir. Bu konudaki düzenleme geç kalmıştır. Bu yüzden her yerde her biri başka operatöre ait üç adet direk ve baz istasyonu görmekteyiz. Bu altyapının da maliyeti tüketiciye yansımıştır.
Saygılar, Mustafa Özdeniz

28 Mart, 2006 12:34  
Anonymous Adsız diyor ki ...

avea olayi gunun birinde birilerinin basina buyuk isler acacak ama bakalim ne zaman?

30 Mart, 2006 01:27  
Anonymous Adsız diyor ki ...

cok bile kaldilar. ne gordukki bugune kadar.

31 Mart, 2006 01:18  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Telecom Italia bu ulkeye ve Aria-Aycell'e kotuluk yapmistir. bu firma ne yatirim yapti ne de bir sey. sadece somurmeye gelmislerdi. oyle de oldu. turk telekomun 600 milyon dolarini yediler bitti

14 Nisan, 2006 14:31  

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus