turk.internet.com

Türkiye'nin lider Bilişim-Telekom Portalinin Kurumsal Blogu...

Salı, Mayıs 23, 2006

Ekşi Sözlük'e Neden Erişilemiyor?

İnternet'in en güzel özelliklerinden birisi olan "katılımcı site" kavramının Türkiye'deki örneği Ekşi Sözlük bir süredir Türk Telekom'dan internet erişimi alanlara kapalı. Bu olayın nedenini okumak için Ekşi Sözlük'e Neden Erişilemiyor? başlığını tıklayınız.

Yorum yazmak için YORUMLARINIZ kelimesini tıklayarak düşüncelerinizi iletebilirsiniz.

11 Yorumlar:

Anonymous Adsız diyor ki ...

Bir cevap bundan daha aptalca olamaz. esrar alacak adam gidip de internette mi arayacak.
- - -
internette kesinlikle bir sansürleme yapılamaz. yapılmamalı. yapılacaksa bile bu istanbul emniyetinin değil Türkiye'nin en büyük mahkemelerinin kararı ile yapılabilmeli. İnternetin i'si hakkında bile en küçük bir fikri olmayan insanların saçma sapan kararları nasıl oluyor da uygulanabiliyor. önceleri bir yerlerde bir kablo kopardı da sitelere giremezdik şimdi birileri istemiyor diye giremiyoruz.
- - -
Bu kararı veren kişilere küçük bir not : google da da insan aradığı her şeyi bulabiliyor. hazır başlamışken onu da engelleyin.

23 Mayıs, 2006 01:59  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Öncelikle internette eğer bir insan kötü bir şey arıyorsa siz bunu ne kadar engellerseniz engelleyin bunu zaten bulacaktır. Engellemek ile internet dediğimiz şeyin ne anlamı kalacak. Verilmiş karar çok akıllıca bir karar değildir. Eğerki Yaptırım yapılmak isteniyorsa bunu Site Sahibi ile görüşmesi gerek eğer o bir çare bulmassa durum da kötü ise bu karar a gidilebilir. ama bu olaylar böle gelişmemiş çok yazık. Utançverici bir karar. Hemen düzeltilmesi gerek. Ayrıca Teknoloji çağında yaşıyoruz ve bu mahkemeye veren her kimse çok cahil bir insanmış demeden geçemicem biraz araştırıp öğrenmesi gerek engellemek istiyorsa bu şeiklde bu işler olmaz. Sanırım Ekşi sözlüğe kızmış biri olsa gerek kurnazın teki de olabilir.

23 Mayıs, 2006 04:52  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Karar, Emniyet Müdürlüğünün başvurusu üzerine Mahkemece alınmıştır. Prosedür doğrudur. Ancak site sahiplerine veya yöneticilerine bildirilmeden kapatma işlemi yapılması yanlıştır.

Bu tarz bir kelime, şu zamanda birçok genci etkileyecek güçtedir. Bu sebebledir ki; bu kelimeyi eklerken site editörleri tarafından iyice kontrol edilmesi gerekirdi. Buradan da anlaşılacağı üzere site içerisinde yapılan bir yanlışlık vardır, insanları etkileyecek yazılar vardır, ölüme kadar götürebilecek yazılar-kelime için insanlar tarafından yazılan açıklayıcı kelimeler- vardır.

Bir internet kullanıcısı, işi internet üzerinden olan biri olarak ben kararın doğruluğuna inanıyor, kararı uygularken izlenen yolun hatalı olduğuna inanıyorum.
Bunlar şahsi düşüncelerimdir.

Saygılarımla.

23 Mayıs, 2006 08:28  
Anonymous Adsız diyor ki ...

:( ne yazık. illegaliteye ve underground'a mı kaçsın insanlar? Ayrıca ben Türk Telekom'un samimiyetine de inanmıyorum. Koydukları arayüz hiç profesyonel değildi. "Yaşasın mahkeme kararı verildi, bu sitede bize de çok kötü şeyler yazılmıştı haydi hemen kapatalım" edası seziliyordu.

23 Mayıs, 2006 14:09  
Anonymous Adsız diyor ki ...

hayatımda duyduğum en saçma olay bu. yok ab'ye gireceğiz, yok batılılaşıyoruz, yok şöyle yok böyle derken hala bu tip şeylerin olmasına insan şaşırıyor. internette milyonlarca site var. bunları "esrar" "bomba" vs vs gibi kelimeler ya da bunlarla ilgili yorumlar açıklamalar geçiyor diye kapatamazsınız. yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. google gibi canavar bir arama motorunda eczanalerden ya da marketlerden alacağınız basit malzemelerle nasıl bomba yapılır gibisinden şeyler bile bulabilirsiniz. e hadi varın kapatın hepsini...

23 Mayıs, 2006 19:18  
Anonymous Adsız diyor ki ...

yapılan şey sansürden başka bişey değildir ve sansürün hiç bir türlüsü kabul edilemez zaten başarılıda olamamıştırda. bunun sonu nereye varacak ? *.gov.tr dışındaki tüm adresleri mi yasaklayacaklar ?

23 Mayıs, 2006 21:56  
Anonymous Adsız diyor ki ...

neden olayın tevatür taraflarını abartıyorsunuz.

yapılan olayda mahkeme kararı alınmış ve bu Turk telekom tarafından uygulanmis.

TT sevinerek yapmistir yorumu biraz komik olmus..

olayda hata olan bu kapatma yapilmadan once sitenin uyarilmasi ve o kelimeler (hataliysa) cikarilmasi istenmeliydi. Laf edilecek konu bence sadece bu.. Bir arkadasimiz daha boyle yazmis. onunla ayni fikirdeyim

23 Mayıs, 2006 22:38  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Servisi aldığı yerden türkiye'ye giriş IP olarak engellenmediği sürece (IP yasaklama) DNS'ten başka bir sayfaya yönlendirmek ne kadar mantıklı? TT-Net DNS'lerini kullanmayanlar TT-Net'ten bağlansalar dahi bu içeriği görebiliyorlar.

Bu dehşet verici "engelleme"lerin bizi Çin'e doğru yönlendirmemesi dileğiyle.

23 Mayıs, 2006 22:46  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Sıkıysa gidip siteyi komple kapatsınlar...
sıkar yussuf yussuf olurlar.

Güçleri ancak adsl ve dial-up ile bağlanan kullanıcıları engellemeye yeter.

Proxyle hallolur.

28 Mayıs, 2006 04:48  
Anonymous Adsız diyor ki ...

aslında amaç sansürlemek ama neden bulma konusunda tam lombak esprilerine konu olacak bir tutum görmeye alıştık 4-5 senedir..yok armudun sapı yok üzümün çöpü..
"elimizde sansürleme yetkisi var! bi de neden mi bulacagız!" deyip rahatlayabilirler kanımca

17 Nisan, 2007 18:30  
Anonymous Adsız diyor ki ...

"Esrar" kelimesi yuzunden site yasaklayan zihniyet ayni mantikla google'i da yasaklamali... Cunku google da esrari nasil yetistirmemden baslayarak onunla nasil kafa yaparima kadar herseyi bulup okumam mumkun...

Vay be!!! Ne hukuk ama... Orta Cagda bile emsalleri yoktu...

17 Nisan, 2007 22:18  

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus