turk.internet.com

Türkiye'nin lider Bilişim-Telekom Portalinin Kurumsal Blogu...

Çarşamba, Nisan 18, 2007

Ekşi Sözlüğe Yeniden Kapatma (2007)

Türk internetinin popüler sitelerinden birisi olan Ekşi Sözlük 1 yıl sonra yeniden kapatılma sorunu ile karşı karşıya. Bu sefer "Adnan Hoca" lakaplı Adnan Oktar'ın kişilik haklarına saldırı yapıldığı şeklindeki başvurusu nedeniyle kapatılma kararı verilen site, 2006 yılı başında da kapatılmıştı. Sansür tartışmaları yapılan bir dönemde gelen kapatılma yine tepki topluyor.

Detay için Ekşi Sözlüğe Yeniden Kapatma (2007) sayfasına bakabilirsiniz.

2 Yorumlar:

Anonymous Adsız diyor ki ...

Adnan Hoca adlı şahsın Türk Adalet Sistemi ile nasıl oynadığını Hıncal Uluç tarafından yazılan şu makaleden okuyabilirsiniz.
http://www.sabah.com.tr/2005/12/07/yaz02-10-108.html
Sadece bir başlık için içinde yüzbinlerce bilgi bulunan bir siteyi komple kapatmak gibi bir ortağ zihniyeti bu. Bence bilgisayarları direğe bağlayıp altında ateş yaksınlar ve dans etsinler. Adnan Hocacılar olayı bu şekilde kutlasınlar. Sevinsinler birkaç gün.

18 Nisan, 2007 10:26  
Anonymous Adsız diyor ki ...

İnternet'te de diğer alanlar gibi HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ korunmalı elbette... Ama bunun teknik ve hukuki altyapısı oluşmadığı için bu sorunlar yaşanıyor. Umarım yeni kanun çalışmaları ve bağlı olarak ilerde hazırlanacak yönetmeliklerde "suça konu içeriğin yayından kaldırılması" için önce site moderatörü yada yöneticisinin uyarılması(e-maille, vb.) şartı getirilir. Tabi çocuk pornosu yayını yapan bir sitenin uyarılmasını ve bunun sonuçlanmasını bekleyecek değiliz; ama ASIL İÇERİĞİ KULLANICILAR TARAFINDAN OLUŞTURULAN bu tür sitelerde önce site yöneticileri uyarılmalı kanısındayım. Ve yeni yönetmelik hazırlanırken bunun gibi önemli ayrıntıların da göz önünde bulundurularak HUKUKİ ve TEKNİK ALANLARDAKİ BU GİBİ ÖNEMLİ AÇIKLARIN KALDIRILACAĞI UMUDUNDAYIM...

19 Nisan, 2007 12:57  

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus