turk.internet.com

Türkiye'nin lider Bilişim-Telekom Portalinin Kurumsal Blogu...

Perşembe, Mayıs 25, 2006

Korsan Yazılım Kaybı Kimin kaybı?

Bu hafta açıklanan bir rapora göre "Türkiye, korsan yazılımdan geçen yıl 268 milyon dolar kaybetti" veya “Korsan Yazılım’ın Faturası 34 milyar dolar” şeklinde.

Peki ama Türkiye bu parayı nasıl kaybetti? Ya da bu parayı kaybeden kim? Ne düşünüyorsunuz?

Konuyla ilgili bir yazıyı Bu Korsan Yazılım Kayıp Rakamları Nerden Bulunuyor? başlığı altında bulabilirsiniz.

3 Yorumlar:

Blogger Unknown diyor ki ...

traştır bu konu. Türklerin cebinden çıkan ve Microsoft 'un cebine girmesi istenip girmemiş paradır bu milyon dolarlar. Ben paramın bir yabancının cebine gitmesini istemiyorum. Özgür yazılım kullanıyorum. Takılırsam netten arayıp çözüm buluyorum. Yine bulamazsam bir türke sorunu çözdürüp üç beş kuruş sembolik bir hediye yapıyorum maksat gönlü olsun diye.. :) hem microsoft 'a para veriyorsunuz da size böyle yardımda bulunuyor mu ki?

26 Mayıs, 2006 13:41  
Blogger Senol Vatansever diyor ki ...

BSA=Microsoft değildir! BSA'nın diğer katılımcıları da Dünya devleri olan firmalardır.
Bilgi için; http://www.bsa.org.tr/katilimcilar.html



IDC-BSA Global Araştırma Sonucu: Korsan Yazılım Kullanım Oranı % 10 düşse, Türkiye Ekonomisine Katkısı 1 Milyar Dolar Olur
Bu yazının devamı; http://www.bsa.org.tr/haberodasi.html#47

Ben, bu görüşü destekliyorum. Türkiye'de lisanslı yazılım kullanım oranının artması Bilişim Teknolojileri Sektörünü daha da büyütecektir. Yeni istihdam yaratmasının yanı sıra direk olarak vergi geliri sağlayacaktır. Korsan yazılım kullanımının, korsan basılmış kitap okumak ve korsan çoğaltılmış müzik CD’si dinlemekten ne farkı vardır? Tüketicinin bir ürüne sahip olma maliyeti göreceli olarak daha düşük gözekse bile ilgili sektörlerin ve nihayetinde yine tüketicinin ne kadar olumsuz etkilendiği de çok açıktır.

Özetle; vatanını ve milletini seven lisanslı yazılım kullansın!

http://www.senolsblog.blogspot.com/

02 Haziran, 2006 10:47  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Olaya biraz ters açıdan bakmalısınız. Yazılımı kullanan 100 kişi var diyelim. 20 kişi lisanslı 80 kişi lisanssız kullanıyor. Eğer lisanssız yani korsan yazılım kullanma olanağı bir şekilde engellenebilmiş olsaydı , korsan kullanan 80 kişiden belki sadece 20 kişi o yazılımı satın alacaktı. Yani her ihtimalde arada kalan 60 kişiden zaten para kazanılamayacaktı. Korsan yazılımın verdiği zararı hesaplarken daha gerçekçi olmalıyız.

20 Ağustos, 2006 17:41  

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus