turk.internet.com

Türkiye'nin lider Bilişim-Telekom Portalinin Kurumsal Blogu...

Perşembe, Temmuz 27, 2006

Ne Olacak Bu Kablo Şebekesinin Hali?

Kablo şebekesinde 3-4 yıldan bu yana beklenen lisanslar verildi ama mutlu son daha çok uzakta gözüküyor. En azından biz tuketiciler açısından yeni servisleri beklemek başka bahara kalmış gözüküyor.

Kablo şebekesi konusunda son durumu Kablo Şebekesinde Son Durum başlıklı yazıdan okuyabilirsiniz.

2 Yorumlar:

Blogger glitch diyor ki ...

ABD'de 4 sene kablo internet kullandım. Ben dönmeden önce bağlantı hızım 4 mbit/sec idi şimdi daha da hızlı olduğunu duydum. Uptime olarak TR'deki ADSL ile kıyas bile kabul etmez; son derece güvenilir ve istikrarlı olduğunu (pekçok farklı adreste kullandım) söyleyebilirim. Zaten ABD'de ADSL kullanımı kabloya nazaran daha azdır zira DSL teknik olarak kablo kadar güvenilir değildir. (Burda VoIP uygulamalarını DSL üzerinden yaptıklarını duyduğumda küçük dilimi yutuyordum, biz bunun için dedicated T-1 kullanırdık)
Anlamadığım nokta neden Türkiye'de durum tam tersi? Neden ADSL çok matahmış ve en iyi seçenekmiş gibi tüketiciye yutturuluyor?
Bu arada 4 m/s cap'siz bağlantı için ayda $29 ödemekteydim, varın gerisini siz hesap edin.

28 Temmuz, 2006 23:05  
Anonymous Adsız diyor ki ...

Devletin tercihi ADSL ve Türksat eliyle kabloyu öldürüyorlar. Dar görüşlü bir zihniyetin elinde çok büyük bir potansiyel vaad eden şebeke günden güne bitiriliyor ve bizim milli servetimiz yine boşa sarfedilmiş oluyor. Sırf bu yüzden Türksat'a milli servete zarar vermekten dava açılmalıdır.
Çok komiğime giden bir uygulamaları var. Sözleşme feshedildi diye para ödemiyorlar, ancak operatör firmalara hala iş emri açıyorlar. Yarın mahkemede bu iş emirlerleri delil olarak sunulduğunda ne yapacaklar? Böyle ciddiyetsizlik olur mu?

31 Temmuz, 2006 18:34  

Yorum Gönder

<< Ana Sayfaya Donus